Tribute Armaflor kokosrollen uit geperst organisch vezelmateriaal staan garant voor een stabiel en effectief bouwlichaam. Ze voldoen aan de eisen die aan een degelijke oeverbescherming worden gesteld. Tegelijkertijd dragen ze bij aan een natuurvriendelijke oplossing om oevers te verfraaien en plant en dier een natuurlijke habitat te verschaffen.

Traditioneel wordt een oever vaak van (tropisch-) hout voorzien. Kokosrollen kunnen hier een betere technische oplossing zijn, omdat zij als filter werken en erosie voorkomen.

Omdat ze voorzien kunnen worden met planten uit de water- en oeverzone bieden ze aan amfibieën een overgangszone tussen nat en droog. Ook bij FUP,s worden kokosrollen ingezet. Kokosrollen zijn bij uitstek geschikt voor oevers waar het gevaar voor erosie bestaat. Ze zijn een alternatief voor een harde oeverbekleding en dragen bij aan een natuurlijke oeverstabilisering door gebruik te maken van planten die erosie helpen te voorkomen. Tevens dragen ze bij tot het verbeteren van de waterkwaliteit.

Onze kokosrollen bieden de volgende voordelen en vervullen hun functie als:

  • Teenbescherming van taluds
  • Scheidingselement tussen waterloop en plasberm
  • Solide oeverbescherming van vijvers, beken, grachten, waterlopen etc
  • Effectief filter (sedimentopvang)
  • Beplante kokosrollen hebben weinig tot geen plantuitval en zijn beter bestand tegen vraat dan losse planten

Het kwaliteitscriterium van Armaflor-kokosrollen is de compacte en dichte persing van de kokosvezels. Hierdoor is gegarandeerd dat het systeem ook hoge hydraulische belastingen kan weerstaan. De juiste verhouding tussen vezellengte, binnendruk en maaswijdte van het omliggende net zorgen ervoor dat de Armaflor-kokosrol ook bij hoge belasting niet meer dan 10% comprimeert.

Voor de beplanting en het aanslaan van de planten is deze stijfheid ook van belang omdat de planten en de kokosvezels hierdoor niet kunnen uitspoelen. De dichte persing van de vezels draagt ook bij tot de mogelijkheid van wateropslag in de Armaflor-kokosrol. Dit draagt bij aan een snelle ontwikkeling van de vegetatie, een bijkomstig criterium voor het slagen van het project.

Onze beplante kokosrollen zijn bij levering voorzien van een goed ontwikkeld wortelpakket. Bij levering in het groeiseizoen zal de rol direct in de grond wortelen.

Graag adviseren wij u over plantschema’s en mogelijkheden.